site

Ruim 100 jaar ervaring

Bouwen blijft in onze ogen ambachtswerk. Van dakkapel tot kerkrestauratie: niets is standaard. Het zijn onze vakmensen die, ondanks uitstekende voorbereidingen niet zelden ter plekke, de juiste oplossing bedenken en uitvoeren.

In 100 jaar is er veel veranderd in de bouw. Technieken zijn sterk verbeterd, materialen zijn duurzamer geworden, de toepassingen oneindig veel meer. Wat altijd blijft is het vakmanschap. Verstand van zaken, kennis van het vak.

Legemaat van Elst bewees haar vakmanschap steeds weer opnieuw bij uiteenlopende, vooral regionale nieuwbouw-, verbouw- en restauratieprojecten. Vakmanschap is in ons geval de mix van gemotiveerde vakmensen, een uitstekende werkvoorbereiding, gevoel voor (historische) bouwstijlen en oog voor detail.

wapenvoordrukwerk

1921-2022


In de afgelopen eeuw is bijna alles anders geworden, maar wat niet is veranderd, is de gedrevenheid en het vakmanschap waarmee we werken. Het vult ons dan ook met trots als we rondrijden in de regio en zoveel mooie projecten zien waar Legemaat van Elst aan heeft bijgedragen. Als we één ding hebben geleerd is het dat we alleen samen succesvol zijn: Onze eigen vakmensen, de vele specialistische onderaannemers waar we mee werken en natuurlijk onze opdrachtgevers!

Tot slot volgt in 2022 -met enige vertraging- als kers op de taart nog een mooie blijk van waardering. Legemaat van Elst ontvangt van de Burgemeester van Woudenberg het predicaat bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier, voor de bewezen diensten van de afgelopen 100 jaar. Hier zijn wij uiterst trots op en met frisse energie werken wij verder aan de talloze mooie projecten in onze omgeving. Op naar het volgende jubileum!

FAVORI-LegemaatvanElst-18juni-20

FAVORI-LegemaatvanElst-18juni-20
legemaat-van-elst-3_6_20150902_141756_1_20180507_065034

2020


In januari 2020 zijn wij een Erkend Restauratie Bedrijf geworden! Ons ERB certificaat staat garant voor degelijke kennis en jarenlange ervaring op het gebied van monumentale restauraties. Met het ERB certificaat laten we zien dat we voldoende kennis en ervaring in huis hebben om monumenale objecten te onderhouden en restaureren.

logo_erm_1_20201105_084749

Stichting ERM

2016


In juni 2016 hebben wij ons 95 jarig bestaan gevierd met een prachtig, zonnige open dag. Velen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een kijkje achter de schermen te nemen. Bekijk de foto's hier

legemaatvanelst-logo-update

2014


Aan vakmanschap moet continu geschaafd worden. Dat is een van onze uitgangspunten. Om die reden investeren wij veel in gedegen opleidingen van onze mensen, innovatieve toepassingen in ons werk. De bestaande klant blijft centraal staan in onze werkwijze en bezigheden.

2013


We hebben onze toekomst meer vorm gegeven door een verhuizing naar ons nieuwe kantoorpand aan de Zeisterweg in Woudenberg. Deze locatie biedt ons meer mogelijkheden en ruimte om kwalitatief maatwerk te leveren.

pandzeisterweg2013
legemaat-2008-80jaar

2008


De speerpunten van Piet Legemaat, kwaliteit leveren en afspraken nakomen, resulteren in groei. De tijd vliegt. We bestaan maar liefst 80 jaar. Een unicum in onze branche, waar we best trots op zijn!

Met een sterk netwerk van specialisten blijven we kwaliteit leveren. Legemaat & van Elst is inmiddels uitgegroeid tot een modern bouwbedrijf. Gegroeid door vakmanschap en visie. In 2008 treed Hans van de Merwe toe als vennoot.

legemaat-2008-hansvandemerwe
legemaat-1993-01

1993


Piet Legemaat neemt het roer over van zijn vader en treedt in zijn sporen. De stabiele groei waarmee het bedrijf haar bestaansrecht aan ontleend zet onverminderd door.

Vanaf medio jaren 90 kreeg de aannemer steeds meer projecten in de monumentenzorg. Dat sloot uitstekend aan bij de ambities van Legemaat & van Elst én bij de ervaring die het bedrijf had opgedaan op oude landgoederen. In 2000 trad Van Elst uit dienst en zette Legemaat junior het bedrijf alleen voort.

legemaat-1993-02
legemaat-1973-01

1973


Eén van de medewerkers, Karel van Elst, had zijn diploma’s gehaald en zou leraar worden op de MTS. Legemaat wilde deze gewaardeerde kracht niet kwijt en bood hem deelnam in de zaak aan.

Aannemersbedrijf Legemaat & van Elst was een feit. In 1973 trad hij toe tot de directie en werd mede-eigenaar. Zijn visie en betrokkenheid hebben ons nog meer de focus doen leggen op de details.

Uitleg foto
legemaat-1960-01

1960


Jan Legemaat nam in 1960 het roer over van Bart Wolfswinkel. De economie trok aan en de aandacht verschoof van kippenhokken naar andere bouwprojecten; zoals het kerkelijk centrum De Kolk in Leersum. Op het hoogtepunt had het bedrijf acht medewerkers.

legemaat-1960-02
legemaat-1927-01

1921


De Woudenbergse timmerman Bart Wolfswinkel begon zijn werk met het timmeren van broedmachines. Van lieverlee ging hij zich meer richten op onderhoudswerk en verbouwingen. Heel af en toe bouwde hij een complete woning. Het karakter van deze vakman viel in goede aarde bij tal van kasteelheren, landgoedeigenaren en rentmeesters.

Nog steeds voeren we het onderhoud uit op een groot aantal landgoederen. Tot zijn vertrek in 1960 had Wolfswinkel ongeveer vier medewerkers in dienst. Één van hen was Jan Legemaat, de meesterknecht die van hem het roer zou overnemen.

legemaat-1927-02

Contact

Heeft u een vraag, of verzoek?
Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier. We bespreken graag met u uw wensen, verwachtingen en ideeën.

Adresgegevens
Zeisterweg 55

3931 ME Woudenberg

TEL (033) 286 15 69
KVK 31003393

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kunnen we u van dienst zijn?

U kunt onderstaand formulier gebruiken om contact met ons op te nemen.