img_3504_1_20180115_121044_5_20180504_115259

Schuurwoning te Rijswijk

Deze bijzondere, in een korte bouwtijd gerealiseerde, schuurwoning verving een oude aardappelschuur en heeft als extraatje een inpandige, zelfstandige appartement voor mantelzorg. Vanuit de woning zijn er prachtige zichtlijnen over het omringende landschap. De ecologische footprint van deze geprefabriceerde HSB (Hout Skelet Bouw)-woning is zeer laag, mede door het gebruik van ‘gelamineerde liggers’. Dit zijn meerdere lagen vurenhout die, evenwijdig aan de vezelrichting, op elkaar zijn verlijmd. Hiermee kun je lange lengten overspannen met relatief korte houtdelen. Een mooi detail in de afwerking is de aandacht die is besteed aan een regelmatig spijkerpatroon in het hout. Aan twee zijden is een groot gedeelte van het dak voorzien van fraaie, geïntegreerde zonnepanelen.

img_3500_1_20180115_121107
img_3501_1_20180115_121111
img_3502_1_20180115_121115
img_3503_1_20180115_121118
img_3504_1_20180115_121044
img_3505_1_20180115_121123
img_3506_1_20180115_121126