655_NR
685-NR
Bilthoven_20231011-6
Bilthoven_20231011-51
heartforgardenswoudenbergMarcovveldhuizenHeartforgardens-19
S65F_68
Studio.DjoyJacqRoosFotografie-0001
S65F_36
Sterkenburgerlaan65F_18
FAVORI-LegemaatvanElst-Batch2-5
Blitterswijkfotoszonderlogo8
324_21601
ZeisterwegWoudenberg_arcom_aug2019_LR-46
ZeisterwegWoudenberg_arcom_aug2019_LR-26
FAVORI-LegemaatvanElst-Batch1-42
73
LvdP-20190523-4160
LvdP-20200814-1477
LvdP-20200814-1461
LvdP-20200814-1437
LvdP-20200814-1064
LvdP-20200814-1264
DSC_2014kl
FAVORI-LegemaatvanElst-Batch2-14
DSC_2375k
DSC_2338k
DSC_2374k
Details_ArmendePoth
001rd_woudenbergdegraaf
IMG_5019
ZeisterwegWoudenberg_arcom_aug2019_LR-9
2022-07-11ROPLeersumenSchalkwijkhighres-18
LvdP-20190523-4049

Bouwen is ambachtswerk

Onze toegevoegde waarde

Bouwen is in de ogen van Legemaat van Elst ambachtswerk. Van dakkapel tot kerkrestauratie: niets is standaard. Het is de timmerman die –ondanks uitstekende voorbereidingen niet zelden ter plekke– de juiste oplossing bedenkt en uitvoert.

Hoewel elk bouwproces een andere aanpak vereist, doorlopen ze wel vaak dezelfde stadia. De stappen die u globaal zult doorlopen, hebben we daarom helder in kaart gebracht.

Wij hebben dit idee voor ogen

Stap 1 – De ontwerpfase

De allereerste kennismaking, het vertellen van uw idee en ambities; wij vertellen ons verhaal. Schroom niet om zonder tekeningen of schetsen kennis te maken; wij beschikken over de juiste mensen en kwaliteiten om dit vakkundig uit handen te nemen.

We denken juist graag mee in het vervullen van uw woonwensen. Ook omdat we vanuit onze jarenlange ervaring en vakkennis kunnen bijsturen in de ideeën die er zijn. Daaruit ontstaat 'de klik' en een verdere samenwerking.

Al vanaf schets denken wij graag met u mee

Stap 2 – Begeleiding vanaf het begin

Het is van belang om tijdig de juiste keuzes te maken. Vanuit onze ervaring denken we graag met u mee, zodat we vanuit ons vakgebied kunnen bijsturen en adviseren. Denk bijvoorbeeld aan materiaalkeuze, kosten van het (ver)bouwen, bouwtechnische mogelijkheden en de inzet en kwaliteit van partners.

Voor specifieke zaken, zoals een keuken of het ontwerp van uw tuin, werken wij samen met een aantal 'gerenommeerde partners', die hun sporen in het eigen vakgebied meer dan verdiend hebben. Door dergelijke samenwerkingen zijn we in staat voor u de kwaliteit meer dan te waarborgen.  

Hoeveel investeren we in elkaar?

Stap 3 – Calculatie en (tijds)investering

Het is prettig vooraf te weten wat iets gaat kosten. Qua financiële middelen, maar niet minder wat betreft de energie en tijd die het kost om gezamenlijk uw woonwensen te realiseren. Zodoende maken we niet alleen een kostenraming, maar ook een inschatting van de tijd en energie die we in elkaar zullen investeren.

Kosteninschatting
Als aannemer kan onze ervaring en kennis een belangrijke rol spelen, dit kan leiden tot kostenbesparing en kwaliteitsverhoging. Door vroegtijdig in te spelen op de globale wensen (of het programma van eisen), ontstaat al snel een inzicht in de te verwachten kosten en waar correcties kunnen worden aangebracht. Zo wordt het ontwerp gefinetuned zodat het nauw aansluit op het gewenste budget.

- Tot dit moment zijn we u geheel vrijblijvend van dienst -

Een goede voorbereiding is het halve werk

Stap 4 – Werkvoorbereiding en planning

Zowel de voorbereiding als de verwachte planning zijn van groot belang. Doordat veel zaken tegelijkertijd zullen plaatsvinden, is het belangrijk dat alle zaken goed op elkaar afgestemd zijn. Daarom zetten we samen een stip op de horizon, een moment waarop de ingebruikname van uw woning een feit zal zijn.

Gedurende de ontwerpfase, de voorbereidingen en de uitvoering zullen er wijzigingen plaatsvinden. Dit loopt uiteen van aanvullende wensen tot noodzakelijke aanpassingen; als aannemer zijn we geheel flexibel in het aanpassen hierop. Zo staat niet de planning alleen centraal, maar juist het realiseren van uw woonwensen. Vanzelfsprekend proberen we tijd en kosten te bewaken. Graag houden we voor u de regie in handen, het is een vast onderdeel van ons proces (tijdens bouwvergaderingen).

Zodra het ontwerp geheel naar wens is, wordt de vergunningsprocedure gestart. Dat traject nemen we u graag uit handen.​

We gaan tot het uiterste met oog voor detail

Stap 5 – Uitvoering

De eerste steen! Ons werk wordt 'zichtbaar'. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden kunt u rekenen op een vast aanspreekpunt die gedurende het traject met u mee loopt. Richting onze partners en onderaannemers zijn we helder in de communicatie.

Tijdens het bouwproces zullen er zaken wijzigen. Dit kan komen door een (bouw)technische beperking, maar net zo goed ook doordat uw wensen of verwachtingen bijgesteld zijn. Zolang het mogelijk is, kunt u gedurende het proces blijven wijzigen. Niet het behoud van de planning of de uitvoering vanaf de eerste werktekening is leidend; het is het eindresultaat wat telt.

Tijdens het proces zullen we u intensief begeleiden en vanzelfsprekend laten deelnemen in alle gesprekken. Zo is de bouwvergadering een 'open overleg', wat inhoudt dat zowel u als wij dezelfde inspraak hebben. Uw input, vragen of opmerkingen nemen wij graag ter harte.

Meer -en minderwerk
Niet alleen de planning is onderdeel van het gesprek. Maar gedurende het proces zal ook de financiële kant bijgesteld en besproken worden. Zodat het meer- en minderwerk direct inzichtelijk is.

Bouwkundige uitvoeringsvragen
Gedurende het proces kunt u met vragen over de uitvoering direct terecht bij de voorman timmerman. Samen met de projectleider is hij uw dagelijkse aanspreekpunt en kan er indien nodig snel geschakeld worden.

De vlag kan in de top

Stap 6 – Oplevering

De bouw zit erop, maar in detail moet alles perfect zijn. Samen met u lopen we alle details na. Vanzelfsprekend streven we er naar om binnen afzienbare tijd de besproken punten op te leveren. Wij zijn pas tevreden als de bouw tot in de puntjes afgewerkt is.  

Op het moment van oplevering gaat ook direct uw garantieperiode in. Niet alleen stopt onze CAR-verzekering, ook uw eigen zelfstandige verzekering zal vanaf dit moment geactiveerd moeten worden. 

We komen graag nog eens langs

Stap 7 – Nazorg

De oplevering betekent niet direct dat we ons gezicht niet meer laten zien. Graag komen we nog eens langs, om samen met u terug te kijken op een prettige samenwerking en een periode waarin die we intensief met elkaar hebben doorgebracht. Vanzelfsprekend kunt u altijd terecht bij ons met uw vragen, opmerkingen of aanvullende wensen. 

Tevens bespreken we graag met u de mogelijkheden en wensen rondom (periodiek) onderhoud. Zodat u op later moment hier geen omkijken naar heeft.